Playstation Move

PlayStation Move er en motion-sensing spil controller platform til PlayStation 3 (PS3) spillekonsol fra Sony Computer Entertainment. Baseret på en håndholdt motion controller tryllestav, PlayStation Flyt bruger PlayStation Eye-kameraet til at spore Wand’s position, og inerti sensorer i wand til at opdage det beslutningsforslag. Først afsløret den 2. juni 2009. PlayStation Move blev først udgivet i PAL-regionen og de fleste asiatiske markeder den 15. september 2010, i Nordamerika den 17. september 2010 og det vil blive udgivet i Japan den 21. oktober 2010.Hardware tilgængelig ved lanceringen omfatter de vigtigste PlayStation Move bevægelse controller, en supplerende PlayStation Move navigation controller, og en valgfri PlayStation Move ladestationen. Det vil konkurrere med Wii Remote med Wii MotionPlus og Kinect (systemet tidligere kendt som Project Natal) motion control systemer til Wii og Xbox 360 hjem konsoller, hhv.

Selvom PlayStation Move er baseret på den eksisterende PlayStation 3 konsol, har Sony valgt at behgandle Move’s debut som sin egen større “platform lanceringen,” Fuldt inklusivt en aggressiv markedsføringskampagne for at markedsføre den. Deres tagline til PlayStation Move fra E3 2010 var “This Changes Everything”.

Hardware
Som med PlayStation trådløse controllere (Sixaxis, DualShock 3), både hoved PlayStation Move motion controller og PlayStation Move navigation controller bruge Bluetooth 2.0 trådløs radiokommunikation, og en intern lithium-ion batteri, som oplades via en USB Mini-B-port på controlleren. Op til fire Move controllere kan bruges på en gang (fire Move motion controllere, eller to Move motion controllere og to move navigations controllere).

Motion controller
Den primære del af PlayStation Move controlleren er en slags tryllestav controller, der giver brugeren mulighed for at interagere med PlayStation 3 via bevægelse og position foran PlayStation Eye webcam.

Teknologi

PlayStation Move motion controller med tændt sphere er udstyret med en kugle i spidsen, som kan gløde i en af en bred vifte af farver med RGB lysdioder. Baseret på farverne i brugerens miljø fanget af PlayStation Eye webcam, systemet dynamisk vælger en kugle farve, der kan adskilles fra resten af scenen. De farvede lys fungerer som en aktiv markør, position, som kan spores langs billedplan af PlayStation Eye. Den ensartede sfæriske form og kendt størrelse af det lys, også giver systemet mulighed for blot at bestemme controllerens afstand fra PlayStation Eye gennem lysets billedstørrelsen, således at controllerens holdning, der skal spores i tre dimensioner med høj præcision og nøjagtighed. Kuglen-baserede afstand beregning gør det muligt for regulatoren at operere med minimal forarbejdning ventetid i modsætning til andre kamera-baseret kontrol teknikker på PS3.

Et par inerti sensorer inde i controlleren, en tre-akset lineær accelerometer og en tre-akse kantede hastighedssensor, der bruges til at spore rotation samt generelle bevægelse. En intern magnetometer bruges også til kalibrering af controllerens orientering mod Jordens magnetfelt bidrager til at rette mod kumulative fejl (afdrift) af inerti sensors.The inerti sensorer kan bruges til bestiknavigation i sager, hvor kameraet tracking er utilstrækkelig, såsom når regulatoren er overstregede bag spillerens ryg.

Regulatoren ansigt har et stort æggeformet primære knap, et par små handlingsknapper, og en regelmæssig mellemstore PS-knappen, arrangeret i en lignende konfiguration som på Blu-ray Disc-fjernbetjening. På venstre og højre side af controlleren er en Select og Start-knappen, hhv. På undersiden er en analog trigger (T). På enden af regulatoren er håndledsremmen, USB-port, og udvidelse port.

Beslutningsforslaget controller funktioner vibrationer baseret haptisk teknologi. Ud over at give en tracking reference, kan regulatorens kuglen lys bruges til at give visuel feedback, der simulerer æstetiske effekter såsom næsepartiet flash af en pistol, eller maling på en pensel.

Brug af forskellige orb farver for hver controller, op til fire motion controllere kan spores på én gang med PlayStation Eye. Demonstrationer for den registeransvarlige har fremhævede aktiviteter ved hjælp af et enkelt motion controller, samt dem, hvor brugeren besidder to motion controllere, med en i hver hånd. For at minimere omkostningerne til indrejse, har Sony udtalt, at alle lancere titler til PlayStation Move kan spilles med en motion controller, med øget muligheder for flere motion controllere.

Alle billedbehandling til PlayStation Move udføres i PlayStation 3′s Cell mikroprocessor. Ifølge Sony, indebærer brug af motion-tracking biblioteket nogle synergiprodukter Processing Unit (SPU) overhead samt en indvirkning på hukommelsen, selv om virksomheden, at virkningerne vil blive minimeret. Ifølge Move motion controller co-designer Anton Mikhailov, biblioteket bruger kun 1-2 megabyte systemhukommelse.

Navigation controller
PlayStation Move navigation controller (oprindeligt benævnt PlayStation Move sub-controller) er en én-hånds supplerende controller designet til brug sammen med PlayStation Move motion controller for visse typer af gameplay. Gentage de vigtigste funktioner i venstre side af en standard PlayStation trådløs controller, PlayStation Move navigation controlleren har en venstre analoge stick (med L3-knappen funktion), en D-pad, og L1 og L2 analoge triggers.The navigation controller også og handlingsknapper, samt en PS-knap. Da alle kontroller svarer til en standard trådløs controller, en Sixaxis eller DualShock 3 controller kan bruges i stedet for sejlads controller i PlayStation Flyt applikationer.

Tilbehør
Annonceret på E3 2010, Flyt PlayStation ladestationen er en oplader base er konstrueret til at oplade to PlayStation Move controllere (f.eks motion controllere, navigation controllere).

PlayStation Flyt skyde vedhæftede fil er et tilbehør til PlayStation Move motion controller, der kan tilpasse motion controller til en pistol form. Forslaget controlleren monteres i geværløb, så motion controller T udløseren er låst med aftrækkeren på pistolen vedhæftede fil, mens alle de øverste knapper er tilgængelige via et hul i toppen.

Bundle pakker
Ud over at sælge de registeransvarlige individuelt, også Sony har planer om at give flere forskellige bundle muligheder for PlayStation Move hardware såsom: software / kamera bundter med en PlayStation Eye, en Move motion controller og motion control-aktiveret software; konsol bundter, som omfatter en PS3 konsol, DualShock 3 gamepad, PlayStation Eye, og motion controller, og bundter med en Move motion controller med udvalgte spil.

Selv om spil med bundter varierer i de enkelte regioner, vil de fleste bundter komme med PlayStation Move Demo CD’en, der indeholder demoer i elleve forskellige spil. Bundterne i Europa og Oceanien dog kommer med PlayStation Move Starter CD’en med en opsætning tutorial og ni demoer (samme som Demo Disc, undtagen uden Kung Fu Rider og Time Crisis). Den medfølgende demoer er for de spil Beat Sketcher, Echochrome II, EyePet, Kung Fu Rider, Sport Champions, Start part, The Skyd, Tiger Woods PGA Tour 11, Time Crisis: opruening Storm, Tumble, og TV Superstars.

I Nordamerika, vil bundter være tilgængelige med spillet Sports Champions eller PlayStation Flyt udgave af EyePet. I Japan vil bundter være tilgængelig med Beat Sketch!, Biohazard 5 Alternative Edition eller Big 3 Gun Shooting. Alle bundter, samt stå alene controlleren vil også omfatte demo disken i en begrænset periode. I Europa vil en bylt blive udgivet med en demo-disk. I asiatiske lande uden for Japan som Singapore, vil det i bundter til rådighed med spil Sports Champions, Start part og Kung Fu Rider.

Indtil videre har de spil der understøtter denne nye funktion ikke være overvældende men er som med Xbox Kinect stadig ny teknologi og spillefirmaerne skal have tid til at lære at bruge disse nye værktøjer ordenligt. 2011 vil blive året hvor der for alvor kommer fokus på bevægelse teknologi i video spil.