Wii MotionPlus

Wii MotionPlus er en udvidelse enhed til Wii Remote videospil controller til Wii, der gør det muligt at mere præcist afspejler kompleks bevægelse. Ifølge Nintendo, supplerer sensoren i enheden accelerometer og sensor bar kapaciteter af Wii Remote til at sætte tiltag, der skal realiseres identisk på skærmen i realtid.

Historie
Wii MotionPlus blev annonceret af Nintendo i en pressemeddelelse den 14. juli 2008 og afslørede den næste dag på et pressemøde på E3 Media & Business Summit. Den blev udgivet i juni 2009. Den 3. maj 2010, meddelte Nintendo, at d.9 maj 2010, vil virksomheden omfatte dens Wii Sports Resort spil og MotionPlus controller med nye konsoller med nogen prisstigning.

Teknologi og funktioner
Enheden indeholder et to-akse stemmegaffel gyroskop, som kan bestemme roterende bevægelse. De oplysninger, der optages af kantede hastighedssensor kan derefter bruges til at skelne sandt lineær bevægelse fra accelerometer readings.This giver mulighed for fangst af mere komplekse bevægelser end muligt med en Wii kontroller alene.

Wii MotionPlus har en pass-through Ekstern Extension Connector, så andre udvidelser såsom Nunchuk eller Classic Controller, der skal anvendes samtidig med enheden. Den vedhæftede fil har en farve-kodet mekaniske skydeknap for at låse klippet udgivelse. Når der er knyttet til Wii Remote, enheden udvider længden af controlleren kroppen ved ca 4 cm. Hver Wii MotionPlus indeholder en længere version af Wii Remote Jacket for at imødekomme den ekstra længde.

Enheden er kun brugt af spil, der er specielt udviklet til at bruge sin funktionalitet. Det kan forblive fastgjort til Wii Remote, når du spiller spil, der ikke understøtter det uden problemer, men det vil ikke forbedre gameplay. Enheden skal afmonteres, når du bruger Wii Remote med visse tilbehør såsom Wii Wheel eller Wii Zapper.

Udvikling
Wii MotionPlus er udviklet af Nintendo i samarbejde med spiludvikling værktøj selskab AiLive. Sensoren anvendes, er en InvenSense IDG-600 designet i overensstemmelse med Nintendos specifikation, med et højt dynamisk område, høj mekanisk stød tolerance, høj temperatur og luftfugtighed modstand, og lille fysisk størrelse.

Wii MotionPlus blev undfanget kort efter afslutningen af den oprindelige Wii Remote design, for at løse udvikler efterspørgslen efter mere kompetent bevægelse sensing, men blev først offentliggjort efter sensorerne kunne købes i tilstrækkelig mængde til en rimelig pris. Under en developer rundbordsdiskussion på E3 2008 drøftede Wii Sports Resort producent Katsuya Eguchi Den potentielle indflydelse af Wii MotionPlus til Wii’s eksisterende marked og oplyste, at Nintendo var på udkig efter, om MotionPlus kapacitet vil blive bygget ind i Wii Remote i fremtiden, eller holdes “som en vedhæftet fil vi kun brug for bestemte software.”

I november 2009 blev en sort Wii MotionPlus frigivet til at falde sammen med udgivelsen af den sorte Wii konsollen. Bundter, der indeholder en sort Wii Remote og MotionPlus vedhæftet fil blev også udgivet. I Nordamerika, er alle sorte, blå og pink Wii Remotes bundtet med en MotionPlus. Wii Remote Jacket ledsager hver sort Wii Remote er selv sort, mens jakke i blå og pink bundter er standarden gennemskinnelig farve. I en 2010 Nintendo-konferencen blev Wii Remote Plus annonceret, hvilket placerer funktion MotionPlus til en almindelig størrelse Wii remote.

Wii Remote Plus
I september 2010 verserede rygter om en Wii Remote med Wii MotionPlus allerede bygget i efter boxart for den kommende FlingSmash afslørede, at det er pakket med “Wii Remote Plus”. Nintendo nægtet enhver kommentar i starten, men senere meddelte den enhed den 29. september 2010 (langs den dato og pris detaljer om Nintendo 3DS) og bekræftet det er en Wii Remote med MotionPlus indbygget, så spillerne kan bruge udstyr som Wii Zapper eller Wii Wheel og samtidig bevare forholdet 1:1 bevægelsen findes i MotionPlus. Nintendo senere meddelte, at fjernbetjeningen vil blive frigivet i Japan den 11. november 2010 i hvid, sort, blå og rød.

Modtagelse
Udviklerne hos Electronic Arts har bemærket, at troskab af enheden kan være for følsom, selv om teknologien anmeldere har linket den forbedrede nøjagtighed springet fra troskab af VHS til den, Blu-ray.

Spillet anmeldere på Official Nintendo Magazine har kaldt enheden “100% nøjagtige” og erklærede, at bevægelser er “fanget meget præcist”.

I Nordamerika var ca 374 tusind Wii MotionPlus solgte enheder i juni 2009 (herunder næsten 205 tusind enheder sælges som en del af en pakke med Tiger Woods PGA Tour 10), ifølge NPD Group.

I Japan, solgte Wii MotionPlus ca 650.000 enheder i sin åbning uge (herunder også andele sælges som en del af en pakke med Wii Sports Resort), med omkring 296.000 solgte som standalone enheder.

Tredjeparts tilbehør
Nyko afslørede Nyko Wand + på CES 2009, en Wii Remote alternativ med MotionPlus funktionalitet indbygget i enheden, hvilket sparer spillere fra at skulle ændre plugins, derudover er der i løbet af 2010 kommet en hel bunke gadgets til motion plus systemet, alt fra nye bokse handsker, golf køller med mere som understørrer det nye format og gøre dine Wii spil endnu mere realistiske og sjove at spille.